PREPARATS, LLESTOS, JA!!

Ja hi tornem a ser…un altre setembre arriba i ja tenim l’inici de curs aquí a la vora…i, no us enganyaré, hi ha nervis! Aquest any, però, són uns nervis diferents. No hi ha tanta incertesa en el futur però sí més preguntes. Com serà el centre? I els/les companys/es? De quant temps serà la substitució? O serà una vacant? Quin curs? Però que us he d’explicar oi? Això no ha fet més que començar!! I com encara no tinc pas la resposta a cap d’aquestes preguntes he preparat el meu STARTER PACK pel que pugui venir, pel que vindrà!

Així doncs, a continuació compartiré el que he preparat per aquest inici de curs. Un starter pack per a l’inici de curs és quelcom molt personal però si algun dels recursos, tant organitzatius com educatius, us pot servir endavant!

QUADERN DOCENT

En primer lloc, he creat el meu quadern del docent. Està fet segons el que ara considero que necessitaré, sense saber on cauré! Certament, potser el vaig modificant durant l’any però per ara quedaria amb els següents apartats:

 • Horaris
 • Calendaris mensuals
 • Quadres de programació setmanals
 • Reunions i entrevistes
 • Registre d’avaluació
 • Anotacions i llistes

Una vegada imprès he afegit uns folders al final per guardar-hi possibles papers que sempre roden per les llibretes i/o agendes.

 

LA MOTXILLA COHESIONADORA

En segon lloc, i com no podria ser d’una altra manera, els primers dies m’acompanyarà LA MOTXILLA COHESIONADORA. Una proposta estil BREAKOUT EDU per enfortir les relacions entre iguals així com el sentiment de pertinença al grup durant els primers dies de curs. Si encara no la coneixeu i voleu saber-ne més feu click a la imatge.

LA MEVA CAPSA

Un altre recurs del meu STARTER PACK és LA MEVA CAPSA. És una dinàmica molt coneguda que m’acompanya sempre durant els primers dies. Consisteix a posar en una capsa vistosa 3 o més objectes que t’identifiquin i amb els quals els infants et puguin conèixer una mica i fer-te preguntes.

Aquest és un recurs que faig servir cada vegada que faig una substitució. Tendim a fer que els infants es presentin quan arribem a una aula nova quan en realitat els nous allà som nosaltres. Així doncs, vaig decidir que seria jo la que em presentés i qui mostrés alguns dels meus hobbies. Per ara, sempre m’ha funcionat i els serveix per acostar-se més a mi.

En el cas d’un inici de curs, podem proposar-los que ells portin també, durant aquella setmana, un objecte que els identifiqui per explicar davant dels companys i les companyes de classe perquè és important aquell objecte. Aquesta dinàmica crearà un clima de confiança i coneixença entre tots/es i ens permetrà, com a docents, veure quins són els interessos dels nostres alumnes i com aquests s’expressen. Remarco, no ha de ser una activitat formal i obligatòria sinó una opció per aquells que ens vulguin explicar alguna cosa, de manera relaxada i durant l’estona de conversa.

A LA MEVA CAPSA hi sol haver:

 • Fotografies, sobretot de quan era petita com ells i en la qual estigui fent alguna activitat (nedar, jugar a futbol, amb família…) i amb la qual pugui explicar alguna anècdota o hobby.
 • Una o dues cançons amb les quals podem ballar tots junts per la classe (solen ser la de Caminem lluny de Doctor Prats i/o la d’Invencibles dels Catarres).
 • Un conte que m’agrada que, sovint, aprofito per explicar-lo en aquell mateix moment, si la logística horària ho permet.
 • Un joc petit com, per exemple, el Dobble, l’Story cubes o algun de creació pròpia (com el de troba la teva parella o EL JOC) amb el qual puguem jugar una mica en aquell moment. Com a bona fanàtica dels jocs de taula no podien faltar en la meva presentació.

Recordeu: és important que tot allò que trieu per la vostra capsa ho puguin manipular i/o sentir. Cal que siguin partícips en tot moment, o gairebé tot, de la dinàmica.

ETIQUETES D’AULA

Per últim, i fruit d’un bon insomni pre-nomenaments, formen part d’aquest STARTER PACK les etiquetes d’aula. Desconec si tan sols seré nomenada però no em pillaran desprevinguda jajaj

Sóc de les que creu que els infants han de participar en tot el que puguin per fer de l’aula un espai de totes/s i per a totes/s. Així doncs, he preparat les etiquetes per a qualsevol curs/nivell, en diferents “estats” per dir-ho d’alguna manera.

En primer lloc, pels més grans del parvulari i/o cicle inicial de primària he deixat les plantilles en blanc per tal que, en primer lloc, triïn el material que volen etiquetar, escriguin el nom del material (entre tots a la pissarra o PDI) i, si s’escau, fer la foto de l’objecte en qüestió de l’aula. Pot ser una activitat interessant a fer durant els primers dies d’escola.

D’altra banda, he deixat una plantilla amb les imatges en les quals falta escriure el nom. Per fer-ho, en el cas del parvulari on s’està iniciant la lecto, es poden oferir models o bé escriure els noms en qüestió a la pissarra entre tots.

Per últim, també us comparteixo el document amb les etiquetes acabades i llestes per retallar i enganxar. Si trobeu algun objecte a falta, que és força probable, podeu fer servir la plantilla en blanc per crear-lo.

TARGETES DE CÀRRECS

Un altre MUST a les aules són els càrrecs. En sintonia amb les etiquetes n’he creat alguns per unes companyes i aprofito per compartir-los per si poden ser d’interès per algú més de per aquí. Hi ha tres models segons com voleu assignar-los i/o penjar-los a l’aula (amb pinces, amb etiquetes amb el nom i velcro…).

Premeu aquí per descarregar les targetes dels càrrecs.

 

ABCedari d’aula

N’hi ha per a tots els gustos. Fets pels infants, amb lletra de pal i lligada, clàssics, descontextualitzats… Jo n’he fet un per a mi, segons els meus gustos, evidentment. He procurat no caure en les típiques paraules encara que, en algunes lletres, és inevitable. Us el comparteixo per si us pot ser d’utilitat en dos formats: el primer és en format làmina (el podeu imprimir en A4 o A3) i el segon en targetes, 4 per pàgina, com jo el necessitava (si l’imprimiu en A3, us sortiran més grans jeje). Podeu descarregar-lo aquí.

 

 

 

 

I JA NOMÉS EM QUEDA DESITJAR-VOS SORT EN ELS NOMENAMENTS I UN MERAVELLÓS INICI DE CURS!!

 

 

 

 

 

 

 

 

Comparteix-ho!

4 thoughts on “PREPARATS, LLESTOS, JA!!”

 1. Gràcies per tots aquests recursos tan xulos!! Ets una artista! 🙂 Quina font has utilitzat per les etiquetes? Molta sort amb els nomenaments i amb l’inici de curs!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *