EL JOC

Mestralitzats, mestralitzades… em complau informar-vos que torno a ser per aquí!! Han passat setmanes, probablement també mesos però sona pitjor, des de la meva darrera publicació. Ja sabeu, els dies tenen 24h tot i que els d’alguns sembla que siguin més (ejem Creaduca…). Arribades les vacances sembla que recuperes la calma i el temps per posar ordre a totes les idees i acabar/retocar coses a publicar. Vinc amb l’objectiu d’anar publicant diversos materials i idees que durant el curs no he pogut compartir.

El primer d’ells, al qual va dedicat aquest post, és un JOC DE TAULA! Fa uns mesos vaig crear aquest joc per treballar en petit grup alguns continguts més curriculars. L’altre dia, veient la publicació al blog de la meravellosa CREADUCA, vaig recordar aquest material que havia fet.

COM S’HI JUGA?

Té diverses opcions de joc i a continuació us explico les 3 amb les quals jo l’he treballat.

La primera d’elles és en format “tradicional ” amb el TAULELL, tot tirant un dau numèric i avançant per les caselles fins a arribar al final. Les caselles multicolor són de lliure elecció i les negres et desplacen (endavant o endarrere). També podeu fer-vos el vostre propi taulell de joc! Es pot jugar tant individualment com en grup.

La segona implica un DAU EXTRA. Consisteix a anar tirant en dau i completant les targetes que vagin tocant. Si es vol jugar amb un objectiu/guanyador es poden anar quedant les cartes que resolguin correctament per comptar-les al final del joc. Es pot jugar tant individualment com en grup.

La tercera, i última de les meves propostes, és semblant a l’anterior però amb un petit afegit. Afegirem un DAU NUMÈRIC, a part del de colors, que ens indicarà els punts que cal sumar en resoldre el repte de la carta. És una opció de joc amb una petita complicació com és la suma dels punts. Es pot jugar tant individualment com en grup.

 

A continuació trobareu una petita explicació de les diferents targetes del JOC (aquesta “llegenda” també la trobareu al document descarregable).

QUÈ S’HI TREBALLA?

Amb aquest joc, com amb tots els jocs, s’hi treballen des de continguts curriculars fins a valors i hàbits de convivència.

Pel que fa als continguts més curriculars trobem…

 • Ús de la llengua oral i creació de descripcions.
 • Ús de la comunicació no verbal (mímica).
 • Introducció consciència fonològica i relació fonema- grafia.
 • Iniciació a l’escriptura
 • Associació grafia- quantitat
 • Ús del comptatge i expressió de quantitats.

D’altra banda, al JOC, com en molts d’altres, s’hi treballen valors i hàbits com…

 • L’escolta activa.
 • El respecte.
 • El torn de paraula.
 • El treball en equip.

COM FER SERVIR EL MATERIAL?

Com a CONSELLS D’ÚS del material, imprimeix el document de les targetes a doble cara, les rodones de les pàgines parells quedaran darrere de cada targeta i indicaran quin és cada munt quan estiguin cap per avall. Per fer-les més resistents les podeu plastificar.

MATERIALS DEL JOC

 

 

 

Desitjo que EL JOC sigui d’utilitat i tingui cabuda en alguna de les vostres aules!!!

 

 

 

UN SOM-HI GEGANT PELS QUE ESTEU OPOSITANT!!!!

 

I pels que esteu de vacances, no oblideu JUGARM MOLT!! I si no sabeu quins jocs emportar-vos de vacances,  aquí trobareu un bon recull de JOCS PER EMPORTAR!

 

 

 

 

 

 

 

Comparteix-ho!

3 thoughts on “EL JOC”

 1. El teu blog és una mina! Una altra joia! L’impresora treurà fum!!! Enhorabona pel blog i felicitats per tota aquesta creativitat. Mil gràcies per compartir aquestes joies! M’encanten!

 2. Hola quin blog més bonic i educatiu, m’agradat molt trobar-lo. Una pregunta, com puc accedir al recurs? El link de les targetes no funciona i m’agradat molt la idea.
  Moltes gràcies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *