ANIMALS REALS I COM CLASSIFICAR-LOS

Aquest és un material dels que jo anomeno de “fons d’armari docent”. Ja sabeu que les targetes de vocabulari sempre són un bon recurs. I ho són per la serva versatilitat de joc!!

El recurs que avui us presento és una versió millorada del que tenia al meu “fons d’armari”. Sóc massa maniàtica i com les havia fetes no em semblaven presentables, digueu-me boja…masses TOCs diria jo!

Què conté aquest pack?

 • Instruccions d’ús (consells d’impressió)
 • Targetes d’animals doble cara (autocorrectives)
 • Targetes petites noms dels animals + targetes buides escriptura
 • Targetes petites classificadors diversos
 • Targetes imatges classificadors d’hàbitat doble cara (autocorrectives)
 • Plantilla buida per a targetes personalitzables (opció autocorrectives)

Què podem fer amb aquest pack?

En aquest apartat no descobriré pas la sopa d’all i de ben segur que a vosaltres se us acuden mil i una activitats més. A continuació us explico algunes opcions de joc o activitat.

RELACIONAR NOM I IMATGE (AMB AUTOCORRECCIÓ)

Aquesta proposta és senzilla i permet l’autocorrecció així com el treball individual i/o en equip. No té més secret que intentar relacionar la imatge de l’animal amb el seu nom (atenció hi ha moltes targetes i cal fer-ne una selecció, totes són masses).

En una versió més tipus JOC es pot jugar per torns destapant els noms dels animals col·locats boca-baix (tipus memory) i anar trobant els animals que en aquest cas tinguis tu al teu taulell.

També podem amagar diferents noms d’animals en arròs (o qualsevol altre gra) i jugar a buscar les parelles. Si oferim unes pinces per agafar les fitxes dels noms, aprofitarem per treballar la motricitat fina.

I amb les plantilles buides d’escriptura podem jugar a escriure els noms i comprovar si són correctes girant la targeta.

CLASSIFICACIONS

Aquest pack va amb alguns classificadors i segons el nivell podem jugar amb alguns des de més senzills com l’hàbitat fins a la classificació general de vertebrats i invertebrats.

 

 

 

 

 

 

 

 

   

DINÀMICA AGRUPACIONS

L’opció de classificar i agrupar dóna força joc i es pot adaptar a jocs més dinàmics com fer que s’agrupin ells segons la característica o consigna que decideixin. En aquest cas caldria donar-los una targeta d’animal a cada nen/a i, tot movent-se per l’espai, s’agrupin! Una vegada han aconseguit formar grups, hauran d’explicar quin criteri han seguit per agrupar-se d’aquella manera i justificar cada animal en aquell grup. De ben segur que surten classificacions ben diverses i argumentacions d’allò més engenyoses…

 

 

Bé, les possibilitats són moltes! És el que tenen els materials de “fons d’armari”… hehe

 

Trobareu el document complet fent clic a la següent imatge!

 

Per llegir aquest post en CASTELLÀ feu clic aquí!

 

 

A PER LA RECTA FINAL! SOM-HI!!

 

 

Comparteix-ho!

14 thoughts on “ANIMALS REALS I COM CLASSIFICAR-LOS”

 1. Mare meva aquest material és una joia!!! I ens el comparteixes generosament! Als meus dofins els encantarà!
  Moltíssimes gràcies per tanta generositat!!

 2. MOltes gràcies per compartir tot aquest material que , nosaltres mestres aprofitem. O jo, al menys si que aprofito. Jo tenia aquest material semblant fet amb dibuixos blanc i negre sense color de quan encara no hi havia fotocòpies a les escoles. Ni tampoc el Sr. google. Eren uns dibuixos del programa d’immersió lingüística de fa molts anys.

 3. Mil gràcies per crear i compartir aquests materials!! Ens facilites molt la feina i m’encanta l’estil de les teves creacions. Gràcies!!

  💜💜💜

 4. Buenas tardes,
  Me ha encantado el material!
  Lo he comprado, pero no me ha dejado descargarlo 🙁
  ¿Qué puedo hacer?
  Un saludo

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *