ANIMALS REALS I COM CLASSIFICAR-LOS

Aquest és un material dels que jo anomeno de “fons d’armari docent”. Ja sabeu que les targetes de vocabulari sempre són un bon recurs. I ho són per la serva versatilitat de joc!!

El recurs que avui us presento és una versió millorada del que tenia al meu “fons d’armari”. Sóc massa maniàtica i com les havia fetes no em semblaven presentables, digueu-me boja…masses TOCs diria jo!

Què conté aquest pack?

 • Instruccions d’ús (consells d’impressió)
 • Targetes d’animals doble cara (autocorrectives)
 • Targetes petites noms dels animals + targetes buides escriptura
 • Targetes petites classificadors diversos
 • Targetes imatges classificadors d’hàbitat doble cara (autocorrectives)
 • Plantilla buida per a targetes personalitzables (opció autocorrectives)

Què podem fer amb aquest pack?

En aquest apartat no descobriré pas la sopa d’all i de ben segur que a vosaltres se us acuden mil i una activitats més. A continuació us explico algunes opcions de joc o activitat.

RELACIONAR NOM I IMATGE (AMB AUTOCORRECCIÓ)

Aquesta proposta és senzilla i permet l’autocorrecció així com el treball individual i/o en equip. No té més secret que intentar relacionar la imatge de l’animal amb el seu nom (atenció hi ha moltes targetes i cal fer-ne una selecció, totes són masses).

En una versió més tipus JOC es pot jugar per torns destapant els noms dels animals col·locats boca-baix (tipus memory) i anar trobant els animals que en aquest cas tinguis tu al teu taulell.

També podem amagar diferents noms d’animals en arròs (o qualsevol altre gra) i jugar a buscar les parelles. Si oferim unes pinces per agafar les fitxes dels noms, aprofitarem per treballar la motricitat fina.

I amb les plantilles buides d’escriptura podem jugar a escriure els noms i comprovar si són correctes girant la targeta.

CLASSIFICACIONS

Aquest pack va amb alguns classificadors i segons el nivell podem jugar amb alguns des de més senzills com l’hàbitat fins a la classificació general de vertebrats i invertebrats.

 

 

 

 

 

 

 

 

   

DINÀMICA AGRUPACIONS

L’opció de classificar i agrupar dóna força joc i es pot adaptar a jocs més dinàmics com fer que s’agrupin ells segons la característica o consigna que decideixin. En aquest cas caldria donar-los una targeta d’animal a cada nen/a i, tot movent-se per l’espai, s’agrupin! Una vegada han aconseguit formar grups, hauran d’explicar quin criteri han seguit per agrupar-se d’aquella manera i justificar cada animal en aquell grup. De ben segur que surten classificacions ben diverses i argumentacions d’allò més engenyoses…

 

 

Bé, les possibilitats són moltes! És el que tenen els materials de “fons d’armari”… hehe

 

Trobareu el document complet fent clic a la següent imatge!

 

Per llegir aquest post en CASTELLÀ feu clic aquí!

 

 

A PER LA RECTA FINAL! SOM-HI!!

 

 

Comparteix-ho!

15 thoughts on “ANIMALS REALS I COM CLASSIFICAR-LOS”

 1. Mare meva aquest material és una joia!!! I ens el comparteixes generosament! Als meus dofins els encantarà!
  Moltíssimes gràcies per tanta generositat!!

 2. MOltes gràcies per compartir tot aquest material que , nosaltres mestres aprofitem. O jo, al menys si que aprofito. Jo tenia aquest material semblant fet amb dibuixos blanc i negre sense color de quan encara no hi havia fotocòpies a les escoles. Ni tampoc el Sr. google. Eren uns dibuixos del programa d’immersió lingüística de fa molts anys.

 3. Mil gràcies per crear i compartir aquests materials!! Ens facilites molt la feina i m’encanta l’estil de les teves creacions. Gràcies!!

  💜💜💜

 4. Buenas tardes,
  Me ha encantado el material!
  Lo he comprado, pero no me ha dejado descargarlo 🙁
  ¿Qué puedo hacer?
  Un saludo

 5. Hola! m’acabo de comprar el material a profes en apuros i se m’ha descarregat en castellà. No sé si me’ls podries enviar en català. En castellà no em serveix. Gràcies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *