QUE MAI FALTIN ELS JOCS DE TAULA!

Recull de jocs de taula de 3 a 8 anys!

A l’escola on estic fem cagar el Tió des de P3 fins a 3r i, des de fa uns anys, a cada grup classe els caga un Joc de taula per l’aula. No és cap secret que sóc una mica (bé, potser bastant 😂) friki dels JOCS DE TAULA (o com les meves amistats diuen, JOCS DE PAULA 😂) i a l’escola ho saben…serà per pesada... La qüestió és que em van demanar que fes un recull de possibles jocs de taula pel Tió i jo feliç, i amb temps de sobres ara mateix, vaig fer el recull que avui us comparteixo en aquest POST.

Abans us vull recordar que fa uns anys per aquestes dates us compartia 10 CONSELLS PER TRIAR UN BON REGAL! També us he anat compartint alguns reculls de jocs i joguines per si us pot servir d’inspiració (Recull Nadal 2015, Recull Nadal 2017, Jocs per a emportar)

El recull està distribuït per edat recomanada pel fabricant, però vosaltres coneixeu millor que ningú a les vostres criatures i amb algunes adaptacions molts dels jocs poden ser vàlids per a infants de menys edat. Ja us dic, tot depèn de si sou una família que juga sovint i del nivell maduratiu de l’infant.

Dit això comencem…

+ 3 anys!

Dobble 1, 2, 3

Una versió senzilla del clàssic Dobble, un MUST a totes les aules i cases del món. Per treballar l’atenció i la velocitat amb diferents variants de joc i des de les primeres edats. N’hi ha diverses versions, aquesta és la més senzilla per iniciar-nos en la dinàmica del joc amb un vocabulari senzill.

Editorial: ASMODEE

Nº de participants: 1 a 5 persones.

On el puc trobar?

Wild Music – Puzzle reversible

No podien faltar els puzles en aquest recull i aquest és una meravella. Es tracta d’un trencaclosques reversible de 36 peces amb unes il·lustracions que són or.

Editorial: LONDJI

Nº de participants: 1 o més

On el puc trobar?

Little cooperation

De la col·lecció LITTLE de DJECO us recomano un joc ideal per iniciar-nos en el món dels jocs de taula reglats cooperatius. Entre totes les persones participants han d’aconseguir passar tots els animals a l’altre tros de gel (casa) abans que el pont es desfaci completament. La dinàmica és senzilla, ja que només hi ha un dau. A més, la temàtica polar els encantarà!!

Editorial: DJECO

Nº de participants: 2 a 4

On el puc trobar?

Animomix

Aquest joc de cartes d’associació és un joc senzill i divertit on cada infant podrà crear les seves combinacions d’animals només tenint en compte una consigna, que la mida del coll o del maluc coincideixi. Per fer-ho hauran d’anar demanant als companys cartes de “cap”, “cos” o “cames”. La partida s’acaba quan algú és capaç de compondre 4 Animomix.

Editorial: DJECO

Nº de participants: 2 a 3

On el puc trobar?

+ 4 anys!

Time’s Up Kids

Si em seguiu sabreu que no és la primera vegada que us recomano aquest joc. I és que em sembla un SÚPER JOC amb moltes possibilitats i variants més enllà del joc en si. La versió Kids està pensada per a les primeres edats i es tracta d’una opció cooperativa i amb imatges del clàssic Time’s Up. Ideal per treballar el llenguatge oral i la memòria.

Editorial: ASMODEE

Nº de participants: 2 a 12

On el puc trobar?

Rally de zanahorias

Aquest és un joc de càlcul visual molt original on cada infant haurà d’aconseguir portar el seu conill fins a les pastanagues que estan a l’altre costat del riu. Per fer-ho hauran d’anar saltant de “pedra” en “pedra” col·locant aquestes a la distància que marqui el dau. Un joc senzill per iniciar-se en els jocs reglats i per torns.

Editorial: HABA

Nº de participants: 2 a 4

On el puc trobar?

Postman

Un joc d’observació, lògica i velocitat per a tota la família on cada partida podeu confeccionar un taulell de joc diferent. La dinàmica de joc és senzilla i és que es tracta de ser la persona més ràpida en trobar la casa correcta i posar-hi damunt la carta. Al joc hi ha diversos tipus de targetes de consigna i de diferent dificultat (es poden treure les que es considerin, segons nivell de maduresa), això fa que sigui senzill adaptar el joc a les primeres edats o complicar-lo per a tota la família.

Per a mi, aquest és un MUST i amb un disseny cuidadíssim, com tots els jocs de la casa LONDJI.

Editorial: LONDJI

Nº de participants: 2 a 6

On el puc trobar?

My Bike puzzle

Un original trencaclosques de l’editorial Londji. Un puzle de 54 peces i 3 metres de llarg amb unes il·lustracions precioses de divertits personatges en bicicleta.

Editorial: LONDJI

Nº de participants: 1 o més

On el puc trobar?

 

Serpentina

Un joc de cartes per treballar la lògica des de ben petits a través dels colors. Consisteix a anar formant serps el més llargues possible tenint en compte la relació de colors i que mínim ha de contenir 3 parts: cap, cos i cua. Qui aconsegueixi tancar més serps i, per tant, guanyar més cartes, guanya.

Editorial: MERCURIO

Nº de participants: 2 a 5

On el puc trobar?

Concept Kids Animales

És la versió KIDS del Concept. Un joc de descripció i vocabulari, ideal per fomentar el llenguatge oral. L’objectiu és senzill, endevinar l’animal amb les pistes descriptives marcades per la persona jugadora activa.

Editorial: ASMODEE

Nº de participants: 2 a 12

On el puc trobar?

Robot Face Race

Joc de lògica i velocitat on hauràs de ser la primera persona a localitzar el robot del taulell que compleixi les característiques marcades per l’atzar. Sembla fàcil oi? Divertit ja us dic que si!

Editorial: Educational Insights

Nº de participants: 2 a 4

On el puc trobar?

Katamino Family

Joc de lògica i habilitat per a tota la família. És la versió perfecta del Katamino per adaptar la dificultat segons l’edat o el moment maduratiu cada jugador o jugadora per separat. És a dir, cada participant estarà resolent un repte adequat a la seva edat. Creieu que posant el llistó proporcional guanyareu a les vostres criatures? Caldrà veure-ho 😂😂

Editorial: GIGAMIC

Nº de participants: 1 a 2

On el puc trobar?

Cluck, Cluck! The Fox!

Què us puc dir d’aquesta meravella de joc sense repetir-me… i és que per a mi és un MUST a l’aula i a casa. Ideal com a primers jocs de taula, aquest joc ho té tot: és cooperatiu, les normes són poques i simples i l’estètica i els materials són exquisits, com tots els de l’editorial Londji. La dinàmica és senzilla i consisteix a aconseguir treure tots els ous i gallines abans que arribi la guineu al galliner, amb l’ajuda o no del dau veurem si ho aconseguim!

Editorial: LONDJI

Nº de participants: 2 a 8

On el puc trobar?

 

+ 5 anys!

Rhino Hero

Aquest és un joc amb normes senzilles on la motricitat fina té un paper protagonista. Consisteix a aconseguir apilar totes les cartes sense que l’edifici caigui. Cada jugador haurà de col·locar, per torns, un pis més fins a esgotar les seves cartes de teulada. Atenció, algunes d’elles porten símbols que canviaran una mica la dinàmica del joc o complicaran la construcció.

Editorial: HABA

Nº de participants: 2 a 5

On el puc trobar?

My Monsters

Amb la temàtica de monstres, consisteix a crear el màxim nombre de monstres tot complint les consignes triades per l’atzar de 4 daus. Conté 3 nivells de dificultat i és ideal per estimular la percepció visual i l’agilitat mental per aconseguir les composicions i monstres correctes.

 

Editorial: LONDJI

Nº de participants: 2 a 6

On el puc trobar?

Carrera de caracoles

Joc de daus i estratègia on la mateixa capsa de llautó forma part del taulell de joc. El joc disposa de dos nivells de dificultat segons el costat del taulell amb què es juga. A l’inici de la partida cada jugador o jugadora rep una carta que li indica quins caragols ha de fer arribar al podi de la cursa, és a dir, el seu objectiu de joc. Per avançar es tiren dos daus on apareixen formes i colors i en cada torn podem decidir entre els dos colors quin caragol fem avançar, segons ens interessi. Un joc molt vistós i original on cadascú vetllarà per aconseguir pujar al podi els caragols que la carta li indica.

Editorial: HABA

Nº de participants: 2 a 4

On el puc trobar?

Monstrys

Aquest és un joc molt nou i que m’ha recomanat una bona referent de jocs de taula. Segur que la coneixeu, és l’Aida de @jugar_y_leer (us deixo aquí linkat el seu perfil per si encara no la coneixeu).

Aquest joc és d’En Peu de Joc, una editorial de nova creació i KM0, és a dir, catalana 😂. Consisteix a aconseguir capturar els Monstrys que corren pel barri tot aconseguint ser la primera persona a obtenir 3 cartes de repte. La dinàmica és senzilla i necessitareu que la intuïció i la sort estiguin del vostre costat. L’Aida al seu perfil d’IG ens explica com jugar-hi!!

Editorial: En Peu de Joc

Nº de participants: 2 a 5

On el puc trobar?

El Rebaño

Amb un format súper pràcticportàtil i original, el Rebaño és un súper joc d’atenció i moviment. La primera norma que el fa especial es juga d’dempeus. I és que necessitarem anar-nos movent al voltant de la taula en alguns moments del joc, o inclús una mica més lluny… La dinàmica és, aparentment, senzilla. Cada participant té una carta d’una peça de llana d’un color davant i un munt de cartes boca baix a la mà. Amb l’objectiu de quedar-nos sense cartes anirem tirant al mig de la taula una carta sempre que l’anterior sigui del color de la nostra peça de roba. Si alguna persona treu una carta del mateix color que la seva peça de roba totes hauran de posar la mà al munt i l’última se l’emportarà i el col·locarà a sota de les seves cartes de la mà. Quan això passi caldrà moure’s una posició i col·locar-se davant de la peça de roba de la persona del costat. D’aquesta manera el nostre color haurà canviat i caldrà de molta concentració. També pot aparèixer la flor, l’aliment, i quan ho fa la persona que l’ha tirat l’haurà de regalar a algú que no en tingui ja. D’aquesta manera quan tots els participants tinguin una flor hauran de fer veure que se la mengen el més ràpid possible, l’última persona s’endurà el munt de cartes del mig. Una altra carta especial és el llop i quan surti haurà de fer el so prolongat d’aquest animal i la resta s’hauran d’amagar fins que el so s’aturi i aleshores hauran de tornar ràpidament a posar la mà al munt de cartes.

Hi ha algunes cartes més especials que sumen dificultat i que, depèn de l’edat, es poden anar introduint a mesura que la dinàmica del joc estigui assolida.

Un joc molt dinàmic per treballar l’atenció ideal per a grups i infants que necessiten estar en moviment.

Editorial: Mercurio

Nº de participants: 3 a 5

On el puc trobar?

+ 6anys!

Tip Top Clap

Tip top clap és un original joc amb el qual caldrà tenir tots els sentits ben desperts. Consisteix a anar repetint els moviments/sons/gestos/imitacions que vagin apareixent a les cartes dels companys. La cadena cada vegada serà més llarga i més difícil de repetir amb exactitud i ordre correcte.

Aquest joc us farà riure sense parar i passar una gran estona en família i amics. És ideal per als dinars/sopars familiars tan comuns en aquestes dates.

Editorial: DJECO

Nº de participants: 2 a 5

On el puc trobar?

Cortex Challenge Kids 1

Aquesta és la versió KIDS del famós joc d’habilitat mental CORTEX. Amb ell els infants entrenaran el cervell i les habilitats de raonament, memòria i velocitat aconseguint ser els més ràpids en resoldre els reptes de les cartes i dir la resposta en veu alta.

Editorial: ASMODEE

Nº de participants: 2 a 6

On el puc trobar?

Creativity Battle

Aquest no és un joc reglat com els anteriors, sinó un joc on l’única consigna és deixar anar l’artista que portem a dins. Amb Creativity Battle fomentarem la creativitat i les habilitats artístiques tot creant a partir d’una fotografia d’un objecte. Aquesta versió és en format “batalla” i, per tant, caldrà compartir la creació amb la resta de participants i guanyarà aquell dibuix més creatiu. És un joc totalment diferent dels que us he compartit fins ara, però em sembla ideal per passar una estona divertida en família alhora que treballem la imaginació i les habilitats del traç.

El joc inclou 4 quaderns de 47 fotos (on fer el dibuix) i 4 llapis amb goma.

Editorial: LONDJI

Nº de participants: 2 a 4

On el puc trobar?

Twist Up

Aquest és un joc ideal per treballar el llenguatge descriptiu i la comprensió oral. Està pensat per jugar per equips tot i que, com tots, es pot adaptar a la situació de l’aula o de casa. La dinàmica és simple, que no fàcil, una persona de cada grup ha de descriure la carta de repte que li ha tocat a la resta mentre aquests infants van col·locant les cartes de color i animal segons les instruccions. És a dir, en aquest joc es treballaran conceptes com la lateralitat, la direccionalitat i la col·locació en l’espai en totes les variants per verbalitzar-ho que tingui la persona que descriu.

A més, aquest joc permet jugar-hi en diferents idiomes i, per tant, podem treballar l’expressió oral i força vocabulari de llengües estrangeres com p.ex. l’anglès.

Editorial: DJECO

Nº de participants: 4 a 6

On el puc trobar?

Bandido

Aquest és un joc cooperatiu, com a mi m’agraden, en el que els participants hauran d’unir el seu enginy i les seves cartes per impedir que el “bandido” escapi de la presó tot tapiant els túnels que va obrint. La dinàmica de joc és senzilla i és que cada torn tirarem una carta que creiem que pot ajudar a tapar algun dels túnels o que inclús, si és possible, el tapi.

Com a expansió, existeix la versió BANDIDA amb algunes variants i cartes extres. A ambdues versions hi ha dos nivells, el principiant i l’avançat.

Editorial: HELVETIQ

Nº de participants: 1 a 4

On el puc trobar?

Kariba

Kariba és un original joc amb temàtica salvatge on tots els animals de la selva volen beure aigua de l’estany (representat pel cercle del mig). Els animals es diferencien per color i número segons el poder i força que tenen a la selva. És a dir, el número 1 és un ratolí i el 8 un elefant.

El joc consisteix a anar espantant els animals de categoria inferior tot col·locant 3 o més cartes de l’animal superior (quedant-nos les cartes de l’animal inferior següent, no cal que sigui consecutiu). L’únic animal que sí que pot fer allunyar un animal de força superior seria el ratolí que espantarà, només, els elefants. Així doncs, anirem sumant cartes que finalment seran els nostres punts per guanyar la partida (1 punt per carta).

Editorial: HELVETIQ

Nº de participants: 2 a 4

On el puc trobar?

+ 7anys!

Mático

Com el nom indica és un joc matemàtic ideal per treballar el càlcul mental i la velocitat. Consisteix a dir el resultat correcte el més ràpid possible. La primera carta del munt marcarà l’operació a fer i el color dels números a tenir en compte i la carta destapada ens ensenyarà els números amb els quals cal calcular. Així doncs, els participants faran tot un exercici de velocitat i agilitat mental seleccionant els números (segons color) i fent l’operació de càlcul mental.

Tot i que està recomanat per a més de 7 anys (perquè conté multiplicacions i divisions) es podria adaptar fàcilment per a més petits tot traient les cartes amb els símbols de les operacions que encara no és capaç de resoldre.

Editorial: Mercurio

Nº de participants: 2 a 6

On el puc trobar?

Carrera de Letras

Com el nom ja ens delata, és una cursa de lletres entre dos equips. Així doncs, amb l’ajuda d’unes targetes (de dues dificultats) hem de triar una paraula amb l’equip que respongui a la consigna i interessi. Un cop triada mourem les lletres cap al nostre bàndol una a una fins a completar la paraula. Les mourem tantes posicions com vegades aparegui a la paraula. A continuació, passaria el torn a l’altre equip que seguiria la mateixa dinàmica i mouria les lletres de la seva paraula que encara estan dins el taulell de joc cap a la seva banda tantes vegades com aparegui a la paraula. I així fins que un equip aconsegueix un nombre determinat de lletres fora del taulell i al seu bàndol de joc.

Editorial: Lúdilo

Nº de participants: 2 a 8

On el puc trobar?

La Morada Maldita

Amb una temàtica llaminera com és un tresor i un diamant maleït els infants estaran jugant amb conceptes lògics i matemàtics variats. El joc presenta unes cartes de repte, la quantitat depèn del nº de participants, i es presentaran boca baix i s’aniran destapant a mesura que aconseguim trobar el diamant que correspon a la consigna de cada carta. La primera persona a completar totes les seves cartes de repte agafarà el diamant maleït. Es comprovaran els reptes i aquells incorrectes es col·locaran a sota del diamant per a la propera ronda. Aquells resolts correctament es guardaran per comptar puntuació en finalitzar la partida.

ATENCIÓ! Ser la primera persona en finalitzar la ronda i agafar el diamant no és sempre és un premi i en aquest cas, com el diamant està maleït, tindrà penalització per a la següent ronda, és a dir, una dificultat afegida (p.ex. jugar només amb una mà)

En aquest vídeo el mateix autor del joc ens explica el funcionament.

Editorial: Mercurio

Nº de participants: 2 a 6

On el puc trobar?

+ 8anys!

Misión Cumplida

Juego de Mesa Misión Cumplida · Zacatrus · El Corte InglésAquest és un súper joc cooperatiu que a casa ens té ben enganxats. És un d’aquells jocs on cal superar entre tots els participants al propi joc. Consisteix a cooperar per superar X missions (segons nº de jugadors i nivell de dificultat) amb les 4 cartes visibles. Cada persona disposa de 5 cartes (en tot moment n’ha de tenir 5) de números entre l’1 i el 7 i de 4 colors diferents. Per poder afegir una carta a qualsevol de les 4 piles aquesta ha de coincidir en número o bé ser del mateix color. Les missions van des de que totes les cartes visibles sumin X fins a que hi hagi dues cartes grogues juntes, entre molts d’altres reptes. AH! Està permès comunicar-se amb la resta de participants, però amb algunes pautes/normes.

En definitiva, un súper joc dels que enganxen a totes les edats, ja us dic a casa és un MUST. Té dues de les coses que més m’agraden, cooperació i lògica!

Editorial: Zacatrus

Nº de participants: 1 a 4

On el puc trobar?

Misión Marte

Misión Marte (reseña)De la mateixa col·lecció i temàtica espacial que el joc anterior, aquest és un repte lògic per aconseguir que quedin visibles NOMÉS la quantitat exacta que marquin els daus de cada material/recurs (TRIPULACIÓ, AIGUA, MENJAR, ENERGIA I OXIGEN). D’aquesta manera tindrem tot el necessari per a la missió a MART. La primera persona que ho aconsegueixi farà finalitzar la ronda i es comprovarà si és correcte i a posterior es mirarà si la resta de jugadors tenen mínim 3 de les condicions per poder agafar 5 punts. De no ser així no obtindran cap punt en aquella ronda. Aquest no és cooperatiu, però si posarà molt en pràctica les nostres habilitats lògiques i de velocitat.

Editorial: Zacatrus

Nº de participants: 1 a 6

On el puc trobar?

Conex

És un original joc de lògica amb cartes on la col·locació d’aquestes té un paper protagonista. Les cartes marquen alguns vèrtexs i no totes tenen la mateixa puntuació així que cal pensar bé on col·locar cada carta.

Amb aquest joc treballarem el pensament abstracte, l’orientació i la lògica i matemàtica.

Editorial: HABA

Nº de participants: 2 a 4

On el puc trobar?

Layers

Amb aquest joc haurem de trobar la combinació correcta tot sobreposant, girant i voltejant les diferents cartes de patrons. Així doncs, cal ser la primera persona a aconseguir el patró de la carta de repte. El joc disposa de 3 nivells de dificultat segons el nombre de capes a sobreposar i té l’opció de joc en solitari.

Editorial: Mercurio

Nº de participants: 1 a 4

On el puc trobar?

Codi Secret 13+4

L’últim joc de la meva llista, però no ho és ni molt menys per importància. I és que em sembla un joc IMPRESCINDIBLE a tota escola. Amb l’objectiu golós de robar en un museu, cal anar trobant el codi correcte per passar les diferents alarmes sense que aquestes sonin i ens delatin. Les alarmes estan protegides per un número que, amb l’ajuda de 6 daus i operacions matemàtiques, hem d’aconseguir trobar. L’operació pot ser la que es vulgui o per nivell sàpiguen fer. És per això que, tot i que l’editorial el recomana per més de 8 anys, personalment es pot proposar per a més petits amb operacions més simples com + o -. És un joc genial per treballar les operacions matemàtiques i la velocitat de càlcul.

Editorial: HABA

Nº de participants: 2 a 4

On el puc trobar?

 

 

 

PER QUÈ ÉS IMPORTANT REGALAR JOCS DE TAULA?

Finalment, no podia acabar aquest post sense fer especial menció a un dels principals motius pel qual HEM DE REGALAR JOCS DE TAULA. I és que regalant jocs estarem regalant TEMPS EN FAMÍLIA O COMPANYIA, un element molt valuós i escàs.

 

 

Us deixo aquí la versió resumida tipus “catàleg”!

 

 

QUE TINGUEU MOLT BONES FESTES I…

JUGUEU MOOOOOLT!

 

 

 

 

 

 

Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *