US HEU PORTAT BÉ AQUEST ANY?

LES MEVES PROPOSTES PELS REIS MAGS D’ORIENT

Ja us vaig dir que no marxéssiu molt lluny que el següent post estava a punt de sortir del forn. Aquesta entrada té molta relació amb l’anterior. Després de veure alguns consells per ajudar en l’elecció us vull ensenyar algunes bones idees i alguns regals que em semblen d’allò més interessants. Pot ser algun pare, mare, tiet, tieta, avi, àvia, amic o amiga encara no s’ha acabat de decidir i alguna d’aquestes idees el meravella tant com a mi. 

Anem al lio, les meves propostes per a fer uns Reis útils i educatius són les següents:

JOC SIMBÒLIC:

El joc simbòlic és un recurs fonamental a les edats infantils. Es passen el dia imitant a l’adult i imaginant situacions quotidianes. Aquesta tipologia de joc no té edats ni gairebé límits.A més, s’hi pot jugar sol o en societat.

Per tant, és fonamental en aquestes edats oferir-los materials perquè desenvolupin aquesta imaginació. 

 UNA CUINETA

Set de fruites i verdures “tallables” de fusta d’Abacus
jugarijugar.com

 

 • Per a totes les edats
 • Per jugar tot sol o amb amics/germans/pares.
 • Fomenta i la imitació de l’adult

MOTRICITAT GROSSA:

L’etapa d’infantil és característica, entre altres coses, per la necessitat de moviment del propi cos l’ús d’aquest per a descobrir i aprendre. És per això que us proposo aquestes tres opcions sobre rodes.

BICICLETA SENSE PEDALS DE FUSTA

jugarijugar.com
 • Fomenta el moviment del cos. S’hi treballa la coordinació global del cos.
 • És la millor iniciació al món de les dues rodes. Ajuda a treballar l’equilibri necessari per, posteriorment, aprendre a anar en bicicleta.
 • És una alternativa a les clàssiques rodetes que sovint esdevenen, a l’hora de treure-les, un repte massa gran i innecessari des del meu punt de vista. Amb rodetes no hi ha treball de l’equilibri i de cop passes a necessitar-lo.
 

BICICLETA DE DUES RODES I PEDALS/ PATINETS/ PATINS

Decathlon
 • Fomenta la coordinació de moviments i afegeix una mica més de dificultat que l’anterior. És necessària una coordinació i agilitat inicial.
 • Passem directament de no pedals a pedals, sense passar en cap moment per les rodetes. No calen.
 • Aquest aprenentatge implica als pares o família. Aprendre a anar en bicicleta és un moment especial i que recordaran sempre.

Decathlon
 • El patinet no requereix tanta agilitat com la bicicleta i també fomenta el treball de l’equilibri i la coordinació de mans i peus.

CONSTRUCCIONS

Les construccions són, també, un molt bon recurs per a totes les edats. Fomenten la imaginació i la creativitat així com també l’equilibri i la motricitat/ habilitat manual. Són un recurs molt complet per als més menuts i amb infinitat de possibilitats i usos.

BLOCS DE CONSTRUCCIONS / ARC IRIS DE FUSTA

jugarijugar.com
Imaginarium

 KAPLA                     EL NAN CASTELLER

El nan casteller
Kinuma

 

 • Permeten crear sense límits i fomenten la imaginació.
 • Donar l’explicació de les construccions els ajudarà a organitzar les idees i treballar el llenguatge oral.
 • Permeten tant el joc en solitari com en petit grup. En els dos casos s’estan transmetent valors importants com el companyonia, la generositat, el respecte per les construccions pròpies i dels altres, etc.
 • Les construccions són un bon regal amb molts usos i per a tot l’any.

JOCS DE TAULA

Els jocs de taula són tot un clàssic i ens ofereixen infinites possibilitats, Amb ells podem treballar molts conceptes i habilitats. A més, en molts casos impliquen a més persones i, per tant, ensenyen i fomenten el joc en societat, Els jocs de taula tenen unes regles de joc que s’han de seguir perquè aquest funcioni la qual cosa implica memòria i una ordenació. Per a mi són un gran recurs per a l’educació i per això es mereixen un post per a ells solets.

Els tres que us recomano són una petita mostra de la infinitat de tipus que hi ha.

MINIMATCH

jugarxjugar.com

És un joc d’habilitat i rapidesa visual. Tot mirant les seves cartes han de trobar aquella que també apareix a la carta gran del centre.

És un joc per a jugar en societat en el qual hi poden jugar des de ben menuts.

ROBOT FACE RACE

Abacus

Aquest també és de rapidesa i agudesa visual però amb un nivell de dificultat més elevat que l’anterior. En aquest cas han de trobar la cara del robot que compleixi les consignes de colors del “dau”. Per exemple: Ulls blaus, Cara lila, bocs verda i nas groc.

Així doncs, alhora que discriminen entre petits detalls aprenen les parts de la cara. Tot això a través dels robots, un tema sovint atractiu per a molts infants.

LA DANZA DEL HUEVO

jugarijugar.com

Aquest joc combina habilitat, observació, velocitat de reacció i agilitat motriu.

Es tiren els daus i en funció de la imatge que surt s’ha de realitzar una acció o una altra per aconseguir algun dels ous. El jugador que en finalitzar la partida tingui més ous serà el vencedor de la partida. Hi ha accions de velocitat i altres d’habilitat.

És ideal per a jugar en família. Però vigileu que són ous dansaires i mai van allà on vols!!

JOCS DE LLENGUATGE

He fet aquest grup de jocs perquè, tot i ser també jocs de taula, tenen un objectiu diferent de la resta, fomentar el llenguatge i l’expressió oral. Evidentment, molts d’altres jocs també tenen aquest objectiu però hi juga un paper secundari.

Aquest tipus de jocs són molt positius per als infants, ja que fomenten l’expressió oral de les idees creades o imaginades. Aquest fet que per a un adult pot semblar simple i fàcil ja sabem que per a un infant no ho és gens. Així doncs, d’una manera lúdica i creativa podem potenciar aquestes creacions orals.

STORY CUBES

jugarxjugar.com

Aquest joc consta de 9 daus amb diferents accions o imatges. Consisteix a crear una història amb les imatges que ens han sortit als 9 daus.

D’aquest joc hi ha moltes versions i extensions. Inclús per als més fanàtics del Batman hi ha una versió exclusiva de l’heroi.

És un joc la mar d’interessant per a jugar en família. Jugar a crear i imaginar també ens va bé als adults de tant en tant.

DOBBLE KIDS

jugarijugar.com

És un joc molt divertit i ple de nervis i emoció. Té cinc possibilitats de joc i totes elles impliquen la velocitat visual i de reacció. Totes les cartes entre elles tenen un animal en comú però aquest va variant i en cada cas s’ha de trobar quin sent més ràpid que la resta de jugadors. Amb aquest joc ja no existiran les tardes avorrides (també hi ha una versió per a més grans i inclús adults, per si us animeu).

Potser s’ha notat en l’explicació que en sóc la Fan número 1.


JOCS SOLITARIS I LÒGICS

Els jocs per a jugar en solitari també poden estar presents entre els regals dels Reis. Cal dir que és important que no siguin tots els jocs d’aquests tipus. No oblidem que jugar en societat ensenya molt valors i normes.

TANTRIX MATCH

jugarxjugar.com

Aquesta proposta és per a infants una mica més grans. És un joc per a jugar sol en el qual es treballa la lògica i es lluita per resoldre un l’enigma.

Consisteix en aconseguir col·locar totes les peces al taulell de fusta de manera que totes elles encaixin amb les dels voltants. Hi ha vàries plantilles de diferents ordenades per grau de dificultat.

 

 

LLIBRES

Com bé comento amb el conte de En Pep el llibre mai passa de moda i és un regal perfecte per a totes les edats i èpoques de l’any. S’ha de fomentar la lectura sempre que es pugui. Des del meu punt de vista sempre hi ha d’haver un llibre a la llista dels Reis.

Hi ha milions de llibres i molts de màgics i molt interessants així que només es tracta de buscar i buscar a les llibreries infantils. Jo us en recomano aquests quatre dels quals n’estic enamorada i em semblen genials. Si en voleu veure més, podeu donar un cop d’ull al post “10 contes per compartir“.

UN LLIBRE

Un llibre és un conte màgic. Una vegada l’obres ja no el pots tancar.

Aquest conte fa ser protagonista a l’infant del què va succeint fent-lo fer diverses accions i comprovant les conseqüències d’aquestes a les següents pàgines.

EL MONSTRE DE COLORS

El conte de les emocions per excel·lència. Cada emoció té un color i el monstre ens ensenya a separar-les i diferenciar-les.

LA TALPETA QUE VOLIA SABER QUI LI HAVIA FET ALLÒ AL CAP

Aquest llibre de petita ja em feia molta gràcia i això no ha canviat gens amb el pas dels anys. És un conte amb molt d’humor i una moralina final que deixa a la venjança com a quelcom ridícul i innecessari.

IL·LUMINATURA

Un conte màgic que ens transportarà a diferents entorns naturals per descobrir-nos quins animals hi trobaríem de dia i quins altres viurien en la foscor de la nit. Quan el vaig veure per primera vegada vaig al·lucinar, i ja tinc una edat…


TECNOLOGIA

Respecte a les TIC i els aparells tecnològics, considero que no s’han de prohibir però tampoc han d’estar necessàriament presents a tots els reis/caga tió. Des del meu punt de vista, i pel que fa a regals tecnològics, el millor per a fer a totes edats és una tauleta. Aquest permet desenvolupar aquesta habilitat innata envers les TIC sempre que el regal vagi acompanyat d’una educació pel bon ús d’aquesta. Sense aquest darrer requisit potser una arma de doble fil. En la meva opinió la més segura per a infants seria un Ipad, ja que té un sistema operatiu propi que no permet publicitat ni descarregues sense un codi personal. Sí, és cert que és la més cara i no està a l’abast de tothom, però totes les tauletes són cares i no són la meitat de segures. Cal dir que no és un regal indispensable per a cap infant així que no cal hipotecar-nos per una tableta.

ON BUSCAR BONS REGALS? 

Tots aquests regals i jocs  i molts d’altres els podem trobar a les següents botigues:


I, sobretot, recordeu que el MILLOR REGAL que podeu fer als vostres fills és GRATUÏT i és el VOSTRE TEMPS. Sense el vostre temps cap regal és educatiu.

 

 

Per últim, no volia marxar sense dir que aquest recull són només propostes i no vol dir que siguin les úniques i ni les millors. Per sort, o per desgràcia, avui en dia tenim un amplíssim ventall de jocs i joguines i moltes d’originals i especials. Així que animeu-vos a buscar que potser en trobeu alguna per vosaltres també.

 

Fins aviat!!!

Comparteix-ho!

1 thought on “US HEU PORTAT BÉ AQUEST ANY?”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *