ELS REGALS!

Regals educatius pel nadal 2017-18

Sé que ja vaig tard, que molts ja teniu les llistes de reis fetes i que els reis ja tenen els regals empaquetats. Però aquí estic, pels que aneu tard com jo! Jeje En realitat fa bastants dies que vull fer aquest post i encara més que recopilo idees però no em donen els dies. Segur que molts/es de vosaltres m’enteneu perfectament. Quan m’organitzo les setmanes sembla que han de donar per més o que tot ho acabaré amb menys temps, però NO!

Aquí estic, amb alegria i il·lusió sempre! I amb un petit recull de jocs i joguines ideals per aquest nadal!! Són propostes educatives, com sempre, de tot tipus per a les cartes als reis! Encara no la teniu feta?? Al post COM TRIAR EL MILLOR REGAL EDUCATIU us dono 10 consells per fer d’aquest moment una oportunitat educativa més.

La meva classificació no es basarà pas en l’edat sinó que, més aviat, en el tipus de joc i el grau d’importància que tenen per a mi! Molt alternatiu, ho sé, però així sóc jo jeje

ELS DE NADONS 

Aquest grup no requereix massa descripció, amb el títol queda prou clar. És l’únic grup que sí té una edat. No sóc massa fan de les edats que sovint surten a les capses de les joguines. Considero que cal pensar en com és el nostre nadó, que farà amb el material, com és el material, quina durabilitat tindrà… per això sóc realment FAN d’aquelles joguines sense cap límit de joc i que, per tant, duren i creixen amb l’infant.

Per tant, les propostes que en aquest grup trobareu van, MÉS O MENYS, des del 0 fins als 24 mesos.

AVIS: Només cal vigilar amb les peces petites!

Materials de Dëna toys

Els materials de Dëna toys són genials. Tenen tantes utilitats com la imaginació els doni i són de silicona pel que si els trepitgen, no es faran mal. Són apilables, encaixables, deformables i s’hi pot jugar des d’amb sorra fins a dins l’aigua. Són completament versàtils.

Venen en paquets de 12 peces, generalment.

Els trobareu a Són la pera, si esteu per Lledia, o a Jugar i Jugar.

Tobbles neo

Uns apilables sense frustracions. Tant si els montes torçat com recte, tant si comences pel més petit o pel més gran, sempre aguanten. Són genials i els evitarem les típiques frustracions de les primeres torres fallides quan encara els falta precisió en la motricitat fina. A més les peces són prou grans com perquè des de ben petits ho puguin agafar i apilar.

El trobareu a Són la pera, si esteu per Lledia, o a Juagaia.

ELS DE CONSTRUCCIÓ

Sóc mooolt fan de les construccions. Considero que desenvolupen les habilitats motrius i, sobretot, la creativitat. No tenen instruccions ni límits pel que solen ser molt duradores. M’atreveixo a dir que, segurament, l’acompanyin tota la infància. A més permeten tant el joc en solitari com en grup el que encara amplia més les possibilitats del material.

Aquesta és la meva tria de construcció però, ja us dic, n’hi ha molts i de molt vistosos.

Crazy Forts

Qui no ha fet cabanyes amb dues cadires i una tela? Fer cabanyes era una de les activitats que més m’agradava fer quan venien amics o cosins a casa. Quins records…

Doncs bé, Crazy forts és genial pels fans de les cabanyes i el joc simbòlic, ja que permet fer creacions d’allò més sofisticades. A més, estaran practicant geometria i lògica sense gairebé ni adonar-se’n.

Que n’hagués fet jo de coses si hagués tingut un joc així de petita… He de dir, a favor de les nostres construccions, que tenia molt mèrit construir des de 0 i amb materials ben diversos, així desenvolupàvem una imaginació infinita i una versatilitat en vers el material que tinguéssim en aquell moment. Segur que sabeu de què parlo, ja que aquestes cabanyes mai passen de moda i amb joc o sense joc segur que les seguiran fent.

El trobareu a Kinuma, entre d’altres.

Pedres i cova apilable

Aquests apilables són, en realitat, dos materials diferents que es venen per separat però que junts tenen molta més força i menys límits (si és que en tenen algun més que la pròpia gravetat).

Són de fusta i n’hi ha de diversos colors i formes. A més sempre s’hi poden anar afegint models i colors diferents. A mi m’encanten, no dubtaria en posar-ho a la meva llista de reis!!

Els trobareu a Kinuma tant les pedres com la cova i a Jugaia.

 

ELS LÒGICS

Ja sabeu com m’agraden els jocs de lògica. M’agraden tant que els he arribat a dedicat un post per ells solets! Em semblen un regal educatiu dels bons i un recurs dels TOP per a l’aula d’infantil i primària.

Avui només tinc “espai” per a dos però en podeu trobar molts més al post de VA DE JOCS,  10 jocs de lògica i habilitat.

Archi chato

Aquest joc el vaig descobrir en un Stories de l’instagram de Kinuma i em va semblar molt xulo i original. Obro un petit parèntesi: si encara no seguiu l’instagram de Kinuma i sou fans dels jocs, no sé a què espereu!!!! Ensenyen quantitat de jocs i dels bons! Tanco parèntesi publicitari. Al que anava, Archi chato és un joc de lògica i habilitat que plantejarà reptes de diferents dificultats als seus jugadors. Hi ha milers de combinacions i posicions possibles però només una coincidirà amb la de la carta. A més, com a cirereta del pastís, es pot jugar tant en equip com en solitari. Sí, jugar en solitari també és important i cal aprendre’n.  Qui s’anima??  

Està clar que no és un dels jocs lògics pel que ha de començar un infant que no n’ha tastat cap mai però no feu molt de cas a l’edat, com sempre dic, tot és depén de l’infant!!!

El trobareu a Kinuma, on sinó!

Katamino

Aquest és un clàssic però em segueix semblant dels millors!! Un dels TOPS de la lògica amb diferents nivells per a diferents edats i graus de dificultat. És un segur i no passa de moda!

Aquest pots ser un dels jocs per introduir els reptes de lògica. A més, com Archi chato, permet el joc en solitari i en equip.

El trobareu, entre altres, a Kinuma i a Jugar x Jugar.

 

ELS DE JOC SIMBÒLIC

Com n’és d’important el joc simbòlic durant els primers anys de la infància. Tot ho imiten!!

El joc simbòlic fomenta la imaginació alhora que treballen la motricitat i, en molts casos, el llenguatge. A més, aquest tipus de joc accepta quasi qualsevol material reciclat de la vida adulta com mòbils, estris de cuina, un bossa vella, vestits i un llarg etcètera.

HABA BIOFINO

Entre Haba Biofino i jo hi va haver amor a primera vista. Vigileu, a vosaltres us passarà el mateix si encara no coneixeu els seus materials i mireu el vídeo.

Què me’n dieu?? xulos eh! Són tan reals que et criden a jugar i tornar a ser petit. Quan vaig veure la pizza de la imatge vaig al·lucinar. És tan real que permet imaginar-te com un autèntic xef italià.

Aquesta col·lecció té de tot, des de fruites com la síndria de la foto fins a sushi passant per patates xips, entrepans, pastissos, gelats… No acabaria mai el post, millor us ho mireu vosaltres.

AH, i tot és de tela! Amb aquesta meravella hem de deixar enrere el plàstic d’una vegada per totes!

Trobareu alguns models a Kinuma i a Jugaia.

ELS MUSICALS

PlanToys

La música és una d’aquelles coses que, encara que sovint no li donem massa importància, sempre ens acompanya. Sí, si ens parem a pensar, no passa un sol dia on la música no hi sigui present. I amb els infants no és menys important. El dia a dia dels més petits està farcit de música i cançons. Aquestes últimes tenen un poder especial amb els infants. Si us hi fixeu, n’hi ha per recollir, per rentar-se les dents, per anar a dormir, per parar la taula, per dir bon dia, per TOT i més.

Aquests instruments de fusta de PlanToys poden ser, perfectament, un primer instrument amb el qual experimentar els diferents sons, cops i ritmes. Així que ja sabeu família, uns bons taps per les orelles i a deixar-los descobrir!

Els trobareu a Són la pera, si esteu per Lleida, Jugaia i a Kinuma.

ELS CONTES

El conte ha d’estar a tota llista dels reis o a tot sofà el dia 6 de gener. No tot han de ser joguines sempre! Regalar literatura és regalar experiències, imaginació, somnis, viatges i moments compartits. És regalar aprenentatges.

Hi ha de tots els tipus, temes i colors pel que segur, seguríssim, que n’hi ha un que atrapi al vostre petit lector. Fomentem que els infants descobreixin aquest món literari i trobin el lector que porten a dins.

OH! de Hervé Tullet

Què dir de les preciositats de l’Hervé Tullet que no sapigueu encara? OH! és, un cop més, una obra d’art de la literatura infantil!!! Aquest home fa d’un llibre màgia!

A més, amb les ulleres de mestra, té infinitats de possibilitats i molts continguts a treballar. És per això que en breus (espero) publicaré un bon post dedicat al conte.

És de Cruïlla i el trobareu a moltes llibreries.

TALPET TERRATRÈMOL d’Anna Llenas.

El Talpet no atura ni un minut i per això li diuen terratrèmol. I per si fos poc el pes d’aquesta etiqueta, encara n’hi pengen més. Les etiquetes són un virus que, malauradament, pateix molta gent i, el que és pitjor, molts mestres. És un tema que m’indigna moltíssim i del qual ja n’he fet un post, Maleïdes etiquetes.

He de reconèixer que, fins el dia d’avui, aquest és el meu preferit dels de l’Anna Llenas. Potser vaig avorrir, per dir-ho d’alguna manera i no em malinterpreteu, el Monstre de colors, ja que s’ha explotat molt a totes les escoles. Remarco que el trobo encertadíssim eh!? L’Anna no dóna puntada sense fil. Però la mateixa Anna Llenas en té molts d’altres més nous i xulíssims també pel que canviar de tant en tant no seria cap error. Doncs això, queda dit!

 

Tots som Wonder

Impossible explicar Wonder amb paraules. Només us dic que val la pena per a totes les edats. Sí, totes, des d’infantil fins als adults. Evidentment el de la foto és la versió àlbum il·lustrat, pels adults trobareu el llibre. És una meravella que, per a mi, hauria de ser un obligatori a les escoles. Sí, tots els infants l’haurien de llegir i reflexionar-hi.

Sóc de l’opinió que curar les ferides que deixa l’assetjament no et retorna els mesos/anys que t’han robat. Cal una educació en valors prou forta perquè això no passi. Cal prevenir en comptes de curar. Sovint pequem en falta de valors per la pressió curricular pel que fa a continguts. El respecte, la tolerància, la solidaritat, l’empatia i l’altruisme han de ser una prioritat a totes les aules i des de bon començament.

ELS JOCS DE TAULA

Rally de zanahorias

El Rally de pastanagues consisteix a avançar amb el nostre conill en direcció les pastanagues. Com ho farem? Molt fàcil. Tirarem el dau i el color que surti correspondrà a la “fusta” per avançar. Així doncs, per avançar caldrà, depenent de la llargada que tingui la peça que ens ha tocat, posar la següent “base” a una distància aproximada de la peça. Si posem la “base” massa lluny i la peça no es prou llarga el conill no podrà avançar i haurà d’esperar al següent torn per intentar-ho de nou.

Amb aquest joc treballaran la lògica i l’estratègia mentre passen una divertida estona.

Aquest joc també és un dels que vaig conèixer a través de l’instagram de Kinuma i mel vaig ben apuntar. Així doncs, el trobareu a la web de Kinuma.

Tip top clap

Tip top clap és un original joc amb el qual caldrà tenir tots els sentits ben desperts.

Consisteix a anar repetint els moviments/sons/gestos/imitacions que vagin apareixent a les cartes dels companys. La cadena cada vegada serà més llarga i més difícil de repetir amb exactitud i ordre correcte.

Aquest joc us farà riure sense parar i passar una gran estona en família i amics. És ideal per als dinars/sopars familiars tan comuns en aquestes èpoques.

El trobareu a JugariJugar.

ELS DE TOT L’ANY

Subscripció a revistes mensuals

La subscripció a una revista pot ser una molt bona opció si volem que el nostre regal sigui per tot l’any. Si ens hi parem a pensar, estarem fent 12 regals en un, un per cada mes. Si algun rei/reina, avi/àvia, tiet/tieta no sap què regalar o vol regalar alguna cosa especial que no s’abandoni a un racó, aquest és el seu regal!

 

Per als més menuts (a partir de 4 anys) la revista El Tatano és una bona opció amb personatges ben divertits i primeres lectures que enganxaran als més petits a l’hàbit lector.

Aquesta revista és mensual.

 

 

 

 

 

Per a infants de 6 a 11 anys tenim la revista Namaka, nascuda el juny d’aquest any 2017 com a fruit d’una idea de la Sara Molina i l’Helena Ortiz i d’una campanya de micromecenatge. Una revista, com elles la defineixen, lúdica, trepidant, gamberra i, fins i tot, salvatge. Us la recomano fermament!

Aquesta revista és bimensual.

 

 

 

 

Pels més grans, a partir de 9 anys, la revista Cavall Fort, tot un clàssic del món “revistaire”. Aquesta revista tracta temes d’allò més variats i utilitza estils narratius per a tots els gustos.

Aquesta revista és quinzenal.

ELS NECESSARIS A TOTA CASA/AULA I PER A TOTES EDATS

Taula de llum

Quantes possibilitats dóna una taula de llum…tantes que m’és impossible descriure-les totes aquí. A més, encara que ho fes, els nostres petits tenen la gran mania de sorprendre’ns dia sí dia també. Mai podríem arribar a preveure-ho tot en materials tan lliures i amb tantes possibilitats com és la taula de llum. És veritat que alguns materials que es venen a moltes botigues estan pensats expressament per a la taula de llum però això no vol dir que siguin els únics. Aquest material té tantes possibilitats com imaginació i creativitat tingui l’infant i, per això mateix, m’encanta!!! A més, considero que no té edat ideal sinó que anirà evolucionant i creixent amb l’infant.

El trobareu a Són la pera, si esteu per Lleida, i a Kinuma. Hi ha diferents mides i formes (rectangular i rodona).

ELS MEUS PREFERITS

Dixit

A casa és el joc estrella, fins i tot pels escèptics dels jocs de taula. Us prometo que allà on el porto i l’ensenyo algú se’l compra.

És un joc divertit, que desperta la imaginació, el diàleg, la reflexió i el raonament lògic, i el no tant lògic també. És un joc, literalment, per a TOTA la família. Pensareu… “aquesta sempre diu el mateix de tots els jocs…”. Però no, aquest cop em refereixo que, encara que juguem amb gent de diverses edats alhora, tots podran gaudir-lo i viure’l a la seva manera.

Només us diré una cosa més d’aquest joc, PROVEU-LO, si és que encara no ho heu fet!!!

El trobareu a mil botigues, entre elles JugarXjugar.

Kapla

Els que m’aneu seguint i llegint sabreu com en sóc de FAN de Kapla. Per a mi, és un necessari, per no dir obligatori que no queda políticament correcte, a totes cases i/o aules. És ideal, meravellós, magnific, súper… millor paro perquè no acabaria.

És tant simple com complex. Permet imaginar i crear sense límits i amb simples peces de fusta idèntiques.

Trobareu Kapla per tot arreu i, també, a JugarXjugar.

PELS ADULTS (que també s’han portat bé)

Regala ART amb ApartEdicions

En aquest post volia afegir aquest petit racó pels adults de la família. Ells també poden tenir alguna sorpresa pels reis mags si han estat bons.

Regalar Art és sempre una opció original i que us durarà per a tota la vida. A Apart Edicions hi trobareu peces per a tots els gustos tant d’obra gràfica original com de fotografia. A més, si us passeu per la botiga (C/la Bisbal, 3 a Barcelona) us atendrà, amb molt d’amor cap a la seva professió, en Jordi. A més, sou a temps de veure l’exposició de fotografia CIRCUS d’en Lluc Queralt.

 

 

 

 

 

Això és només una petitíssima selecció comparat amb el que trobareu a les webs de Kinuma, Jugaia, JugarXjugar, JugariJugar o a la botiga de Són la pera, en la qual, com el nom indica, són la pera. Aquestes són les meves fonts d’inspiració pel que a jocs i joguines educatives es refereix.

 

I recordeu…

EL MILLOR REGAL QUE PODEU FER ALS VOSTRES FILLS ÉS EL VOSTRE TEMPS!

 

 

 

 us desitja un 2018 carregat d’il·lusions, idees, nous projectes, somriures, amor i EDUCACIÓ!

 

 

 

 

Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *