Seguim immersos en un període de confinament estrany i sense una data prevista de tornada als centres. Per les xarxes, s’han oferit i s’ofereixen infinitat d’idees i recursos per amenitzar els dies a casa, jo mateixa n’he fet un recull al post anterior. Avui torno a ser per aquí per parlar-vos d’un clàssic, el MEMORY!
Fa unes setmanes vam decidir iniciar l’escola a l’IG i en ell aquests dies estem oferint una programació especial i adreçada als nostres infants. En aquesta programació, els dimecres ensenyem un JOC DIY que puguin crear amb coses de casa. Així doncs, el dimecres passat, juntament amb la meva compi Carlota de 2profesenapuros (sí, tinc la sort de tenir-la al claustre!), vam pensar diferents propostes i maneres de crear un MEMORY DIY amb materials quotidians i de casa i hem decidit compartir-ho també als nostres respectius blogs! Us faig 5 cèntims de les 5 propostes que vam llençar segons el material amb què estan fets.
Amb ROTLLOS WC
Què fariem sense els rotllos d’WC les/els mestres? De ben segur que en aquests moments on passem 24/7 a casa tots aneu sobrats de rotllos d’WC gastats, preparats per ser llençats al contenidor blau…ESPEREU! Tenim una proposta de memory per fer amb ells!
Es tracta d’una proposta de memory sensorial on el sentit del tacte (pes i moviment) i el de l’oída en seran els protagonistes.
Per a l’elaboració d’aquest memory caldrà que triem diferents llegums o objectes petits per posar dins. Alguns exemples podrien ser cigrons, clips, arròs, macarrons, fideus, etc. el que creieu que pot sonar i crear diferents efectes. Recordeu fer-ne 2 de cada material.

Per fer-los autoavaluables podeu posar al revés de cada rotllo un nombre o forma per tal que al seleccionar-los i girar-los es pugui comprovar l’encert. Apa, a emparellar sons i sensacions!!!
Amb CARTES
Gairebé tothom té una baralla de cartes vella a casa seva…si no és així o no voleu trencar la baralla de cartes que teniu a les papereries en venen de molt econòmics!
Bé doncs, l’elaboració és senzilla, només cal retallar per la meitat algunes cartes que seleccioneu. Us recomanem cartes de l’1 al 9 i de la baralla espanyola. Amb aquestes podrem comprovar fàcilment l’encert tot comptant si correspon el nombre del pal que sigui.
Aquest memory és també autoavaluable i els animarà a comptar per comprovar resultats. Pot ser una bona oportunitat per practicar aspectes de numeració com l’associació de quantitat-grafia i el comptatge.

Amb ESCURADENTS
Els escuradents són un altre clàssic entre els objectes de casa i per això hem pensat un memory per donar-los un altre ús.
Per fer aquest memory necessitarem també una capsa de cartó…pot ser de galetes o qualsevol que tingueu per casa.
Bé doncs, l’elaboració és ben senzilla, només cal que, en primer lloc, pintem una de les puntes dels escuradents de diferents colors, vigilant sempre de fer-ne dos de cada (recordeu que s’hauran de trobar parelles jeje). En segon lloc, haurem de clavar els escuradents a la capsa aleatòriament deixant tant forats com escuradents tinguem per jugar. I ja està llest per jugar…
Així doncs, com a tots els memorys, a cada torn haurem d’estirar dos dels escuradents intentant trobar les parelles amb la punta del mateix color.

Amb TAPS D’AMPOLLA

En qualsevol creació casolana no podien faltar els TAPS! Sí sí…són una obsessió i ja me’n guarda tota la família, comença a ser insostenible l’emmagatzematge!
Amb taps hi ha infinitat de possibilitats per fer memorys, amb un gomet al revers, pintat amb permanents, etc, tot el que se us pugui ocórrer.
La proposta que avui compartim està feta amb taps de garrafa i imatges de diferents textures per relacionar. Us deixo la plantilla per si teniu impressora i/o per si també voleu fer les vostres textures personalitzades.
Si no disposeu d’impressora, no patiu, podeu dibuixar cercles del diàmetre dels taps que tingueu en un full i omplir-los de les vostres textures. Després només caldrà retallar-los i enganxar-los al revers amb cola.
Amb LLEGUMS I PASTA
L’últim, no per això menys TOP, és el memory tàctil. És ideal pels més petits de la casa i ben fàcil de fer a casa.
Per crear-lo necessitarem un tros de cartó, una mica gruixut si pot ser, cola i diferents materials com llegums o pasta. En primer lloc, retallarem el cartó en quadrats iguals. Després ja només caldrà enganxar el gra que vulguem amb cola i deixar-lo assecar. Fàcil oi?
Podem jugar-hi com un memory normal però per potenciar el sentit del tacte podem jugar amb els ulls tapats i quan creiem que hem trobat totes les parelles destapar-nos els ulls per fer-ne la comprovació. Que us sembla? Xulo oi?

Doncs ja ho tindríem!!
Què us semblen aquests MEMORYS DIY?
Moltes gràcies!!!
Ostres quin munt d’idees més xules!!!